pisite_nam@blogotres.rs

Sa osmehom kroz život

Hej, pa to je bio samo jastuk, volim te

U naše živote ušla je jednog uskršnjeg jutra, izvirivši iz kutije u kojoj ju je donela naša prijateljica. U ustima je imala ostatke crvene mašne, a kada je podigla pogled svi smo bili momentalno i beznadežno zaljubljeni.

Sjajne i očaravajuće okice su joj dale ime – Iskra.

Dok razmišljam o tom momentu u kome nam je otopila srca i dalje nisam sigurna kako smo uspeli da preživimo uništenu ugaonu garnituru, desetak pari pojedene obuće, oglodane stolice i noge od kreveta, izgrižene daljinske upravljače, kablove i poneki telefon, barice, govanca, dlake, zavijanje usred noći i hitne šetnje u pidžamama.

ljubav.jpg

Ludeli smo zbog nestašluka koji su pratili njeno odrastanje, ali svaki put kada je neko od nas bio na ivici nervnog sloma, Iskra bi sela, podigla jedno uvo, blago nakrivila glavu i uputila pogled koji je govorio: Hej, pa to je bio samo jastuk, volim te. Sva ljutnja bi se izgubila u gomili belih iscepkanih sunjđerčića koji su nekada bili jastuče, rođendanski poklon od sestre, vukla ga žena sa Rodosa sa sve decom i pet kofera.

kuca.jpg

Ljubav koju je davala dok je uništavala sve što smo do tada mislili da je vredno, izgradila je u nama potpuno novi svet, u kome smo se prvo jedva snašli, a posle shvatili da je mnogo lepši od onog pre nje. Iskra je sa nama prošla sve boljke, ne pomerajući se od bolesnika čak ni da bi jela, dočekivala nas je uvek sa istom radošću, a ispraćala sa istom nadom da ćemo se brzo vratiti.

ljubimac.jpg

Imala je rešenje za sve probleme – igru i šetnju. Nešto što smo davno zaboravili, zagušeni prezahtevnom sadašnjicom i ubeđeni da je odmor ležanje i samohipnotisanje ispred TV-a.

Takva je i sada, s tim što je haos prestao…tokom vremena svi smo malo porasli. Doduše, dlake i ljutite komšije imamo još uvek ali…ma samo pogledajte te okice.

Dina

Pre nego što nabavite štene, dobro se informišite o tome u šta se upuštate. Vaš pas biće vaša velika ljubav i radost, ali i velika obaveza, jer će postati član porodice. Razgovarajte sa ljudima koji ih imaju, tako ćete steći najverniju sliku o životu sa takvom vrstom ljubimca, pogotovo ako živite u stanu.

Pročitajte još