pisite_nam@blogotres.rs

Telo i duh

Kako pobediti celulit na prirodan način?

Kad postane vidljiv, celulit nije lako pobediti na prirodan način, jer može da ukazuje na više uzroka. No, dobra vest je i da je i to moguće.

Ako želite da na prirodan način vratite vitkost i lep izgled svog tela i pobedite celulit bez agresivnih metoda, evo korisnih saveta koji obuhvataju ne samo promenu ishrane, već i nekoliko drugih predloga koje možete lako primeniti.

celulit_3.jpg

Kako pobediti celulit ishranom?

Bez obzira na uzroke nastanka celulita, zdrava i selektivna ishrana, može da višestruko pomogne organizmu i da ga manje stvara i brže pobedi. Šta to tačno znači selektivna ishrana? Najpre, ne treba unositi trasmasti (pekarske proizvode, masne grickalice, hranu prženu u dubokom ulju) i industrijske šećere. Pored toga, trebalo bi znatno povećati unos svežeg voća i povrća i ceđenih sokova i smutija. Vaša hrana treba da sadrži minimum 60% svežih namirnica i 10% sveže ceđenih sokova dnevno.

celulit_1.jpg

Jabukovo sirće ili limun?

Jabukovo sirće i limun su takođe, veoma korsini u borbi protiv tvrdih masnoća. Sirće možete piti ujutru (jedna kašika u čašu vode) ili utrljavati (voda i sirće 3:1) na celulit.

Ako niste ljubitelj jabukovog sirćeta, onda možete svako jutro na prazan stomak da popijete toplu limunadu. Limun je dobar u borbi protiv celulita, a pored toga, on čisti telo, creva i čini sredinu baznom.

Pored svega, ako ne unosite dovoljno sirove hrana (u kojoj ima vode), onda bi trebalo da pijete 2 litre čiste vode dnevno.

celulit_2.jpg

Piling ili prirodna krema?

Piling je uvek blagotvoran i možete ga i sami napraviti, baš kao i kremu protiv celulita. Bez obzira na to da li imate celulit na rukama, zadnjici ili butinama, piling ožete sami naneti na bilo koij deo tela. Za njega vam je potreban industrijski šećer (eto bar jednog zdravog i korisnog recepta s industrijskim šećerom) i ulje od kokosa, bršljena ili ulje za bebe u odnosu 1:3. Utrljajte ga na problematičen delove tela 2 puta dnevno, minimum 7 dana.

Za anticelulit kremu potreban vam je veći paradajz (jer čuva prirodni kolagen) i 2-3 kašike meda.

Samljete paradajz i dodajete med da biste dobili fini pire koji treba da nanesete na celulit. Ostavite 5 minuta i istuširajte se. Tretman ponovite najmanje tri puta nedeljno.

Više saveta o zdravom životu čitajte na portalu http://www.evaija.com

Da li vas zanimaju uzroci zašto nastaje celulita? Prvi razlog koji je svima poznat je loša ishrana i dosta šećera, transmasti i konzervanasa iz hrane. No, pored ovog razloga, uzroci nastanku celulitu mogu biti i u disbalansu hormona jer progesteron i estorgen koji jačaju masno tkivo i kod disbalansa proizvode celulit. Pored toga, uzrok disbalansa moćže biti i u lošem radu limfnog sistema, zapravo u „ustajaloj“ limfi.

Pročitajte još