pisite_nam@blogotres.rs

Telo i duh

PRAVO JA

Nekako je najteže biti svoj. Priznaćete.

Za mene to znači da misliš svojom glavom, poštuješ svoje principe, ponašaš se prirodno

Teško je to, jer okolina neprekidno posmatra, analizira, traži neku grešku, manu... Kad shvatite da vas je baš briga za to, e tada ste slobodni, srećni i svoji.

Nikoga ne osuđujem, zapravo volim različitost kod ljudi i različite ljude. Volim da se družim i sa onima koji su potpuno drugačiji od mene, jer od njih takođe mogu svašta da naučim. A volim da učim, radoznala sam.

Tako me je moja radoznalost navela da nekoliko puta u životu uradim neke stvari koje nisu bile za mene, ali su mi ta iskustva bila dragocena, pa danas bolje znam šta želim i šta je za mene dobro.

Toliko se poslednjih godina priča o estetskim zahvatima, mnogi se trude svim silama da budu lepši, da izmene i uvećaju usne, grudi, zadnjicu, ispeglaju bore, dodaju gde misle da treba, a oduzmu gde po njima ne treba. Čini mi se, a vi me ispravite ako nisam u pravu, da je oko nas sve više istih, začuđenih lica, koja od tih filera i botoksa više ne umeju ili ne mogu da se nasmeju, a ni namršte. Čudno mi je to. Zamislite da lik koji gledate od rođenja u ogledalu jednog dana, posle tih raznih zahvata, više nije isti. Volela bih da mi neko kaže kakav je to osećaj? Kad ti više ne izgledaš kao ti, bio sebi lepši ili ne.

Ipak, nemojte da shvatite ovo što pišem isključivo kao kritiku, jer sam i sama bila nekoliko puta u iskušenju, doduše ne tako drastičnom da ubacujem nešto u svoje telo, ali da stavljam na njega – da.

Prvo - nokti. Dva puta sam ih ugrađivala i već posle par dana skidala, jer nisam mogla da otvorim fioku ili obujem čarape. Stvarno je komforno u estetskom smislu, ali je nepraktično za svakodnevni život.

nokti01.jpg

Drugo - nadogradnja kose, takozvane ekstenzije. Poželeh pre par godina da imam dugu kosu, nikako da prevaziđem onu dužinu do ramena, pa se požalih frizeru. On, naravno, oduševljen i ima instant rešenje za mene. Za pola sata-sat postadoh ja dugokosa plavuša, kosa divna, isfenirana, kao da je moja, a nije :)

Već sutradan posle buđenja ličila je na metlu, ja na raščupanu vešticu sa suvom dugom kosom, a cela ta komična jutarnja slika u ogledalu me je istog dana odvela na onu istu frizersku stolicu. Uz moje šaljivo dobacivanje "nije žvaka za seljaka", da ne bih uvredila majstora, zamolih da mi skine sve što nije moje. Onda mi je, uz bolno čupanje, skinuo dodatak za sexy look i opet sam bila ja, kratke kose, ali mirna i svoja.

Woman_long_blonde_hair_flowing_pexels-photo-458530_1024x1024.jpeg

Treća i poslednja stvar - veštačke svilene trepavice.

To su one koje tri meseca nosite i izgledate glamurozno otkad ustanete pa do kraja dana. Neki možda i tako, a ja sam prvo preživela pakao tokom procesa postavljanja trepavica, jer su me oči užasno pekle i isplakala sam se kao nikad. Pet noći nisam normalo spavala, oči su se nadule, trepavice me nekako sve vreme bockale, toliko da nisam smela da protrljam oči. Pošto mi je u jednom trenutku od nervoze bukvalno pao mrak na oči, u stanju ludila pincetom sam iščupala svilene, ali sa sve njima i tačno polovinu svojih trepavica za koje su bile zalepljene. Pomisao da ću do kraja života šetati sa ozbiljno proređenim trepavicama me je baš zabrinula, pa odmah sedoh za računar da pitam da li rastu trepavice kad se iščupaju? Rastu, reče Google, samo maži ulje od ricinusa. I tako i bi. Evo mene danas sa mojim normalnim, običnim trepavicama i baš su mi lepe.

trepavice.jpg

Pre dve godine pomislila sam da bih mogla da stavim hijaluron u bore smejalice, uz nagovor da će mi to umanjiti godine bar za 10, ali mi je sestra rekla: Nemoj molim te, to ne možeš da izvadiš. I nisam. Bolje. Smejalice su tu, sve dublje jer se ja sve jače smejem. Svaka čast svim devojkama i momcima, ženama i muškarcima koji trpe svašta zbog lepote. Ja danas pristajem da trpim samo visoke popetice kad je baš neophodno i karmin koji ne volim, ali ga nekad stavim jer mi kao dobro stoji :)

Pravo ja je najbolje ja. Verujte mi! Šta god za vas to bilo.

Jelena Bajević

Danas dobro znam šta želim i šta je za mene dobro!

Pročitajte još